El Primavera, Tierra De Agricola La Bastida, Rioja, Spanje

OVER DIT PROJECT

Tierra El PrimaveraPauls droom is werkelijkheid geworden door de mogelijkheid die hem geboden werd om samen te werken met Tierra Agricola Labastida en een eigen wijn met een geheel eigen visie te maken. Het is Carlos Fernandez zelf die hem de mogelijkheid gaf om geheel zelf de vinicatie te bepalen die leidt tot het eigen karakter van de wijn. U zult dan ook een exquise neus proeven – voor Paul altijd één van de meest bepalende factoren van een goede wijn – en een smaak die de wijnliefhebber onmiddellijk zal bekoren.

 

Tierra Agricola Labastida

 

Tierra Agricola LabastidaLabastida ligt 20 km ten westen van Laguardia, dit grensstadje ligt mooi op een heuvel. Ook hier leeft men van de wijn en je ziet overal om je heen bodega’s. Het plaatsje gooit ook enthousiast een worp naar de titel ‘Wijnhoofdstad van La Rioja Alavesa’.

 

Begrensd door de rivier de Ebro aan de zuidkant en de torenhoge Cantabriabergen aan de noordkant, bevindt zich de regio Rioja Alavesa. Rondom het gehucht Labastida ligt de thuisbasis van alle wijngaarden van de familie Fernandez Gomez.

 

Het wijnbedrijf staat in de oude Joodse wijk in het plaatsje Labastida en bezit kelders die ruim 500 jaar oud zijn! In deze kelders, een netwerk van zeer oude uitgehakte gangen, rijpen alle wijnen van Labastida in eiken vaten onder de beste omstandigheden.

 

In de 30 hectare wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan de beplanting van geschikte druivenras- sen ten opzichte van de bodemstructuur en de oriëntatie.

 

EL PRIMAVERA
TIERRA,RIOJA, SPANJE

BESTEL NU

 

Carlos Fernandez Gomez aan het woord

 

Carlos Fernandez GomezNa vele jaren van hard werk op de binnenlandse markt en in de export hebben wij het voorstel van één van onze beste klanten en vrienden in België, Paul Van Dinter, aangenomen, aangezien hij al enige tijd geïnteresseerd is om mee te wer- ken aan ons project en graag wil deel uitmaken van het productieproces voor één van onze wijnen. Zijn ervaring en achtergrond vormen een garantie voor ons.

 

Een wijn produceren op basis van zijn ideeën is een must. Hij is op zoek naar een wijn met een breed fruitig aroma, kenmerkend voor dit soort, in dit geval de pure Tempranilla, en met een beetje fijne Grianza-tijd in vaten.

 

Paul en Carlos willen dat u, zodra u hun wijn drinkt, wordt meegevoerd naar de plaats waar hij vandaan komt, het land- schap, de mensen en boven alles de wijngaarden met de unieke toets van Paul Van Dinter.

 

Paul, bedankt voor deze kans en bedankt dat je een deel van dit familieproject wil zijn. Onze familie is sinds eeuwen verbonden met de wijnbouw. Onze voorvaderen van Labastida en de streek errond woonden generatie na generatie omgeven door wijngaarden en bij de grotten. Hun liefde en passie voor hun gronden en wijn werden tot op de dag van vandaag aan ons doorgegeven. Carlos is de derde generatie wijnmakers en wijnbouwers in Labastida (Rioja Alavesa). Onze dierbare heerlijke wijnen worden verbouwd met de grootste zorg van onze wijnbouwers uit de dorpen Labastida en San Vincente de La Sonsierra op meer dan dertig hectare, die uitkijken op de glooiingen van de berg Toloño. Wij geloven dat de sleutel tot het behalen van de beste resultaten uit de wijngaard, bestaat uit de combinatie van de juiste keuze van bodem, variëteit en de oriëntatie. Het gamma variëteiten dat in onze wijngaarden, sommige van honderd jaar oud, wordt gekweekt, is vooral Tempranillo. Zowel de rode of de witte Grenache, Viura, Graciano en de prachtige Malvasia die voorkomt uit de oudste wijngaarden.

 

De wijn

 

cta_sidebar_coverType: rode wijn
Druivensoort: 100 %Tempranillo
Opgevoed in eiken vaten: 5 maanden
Alc: 13°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appelatie: Rioja

 

PRODUCTIE:
Deze wijn heeft één doelstelling gehad, dat is het behoud van zijn fruitig karakter en toch een toets van aardsheid, leder en vanille. Dit zijn voor mij de belangrijke ingrediënten indien men een karakterwijn zoals een Rioja wil maken. De gisting is dan ook in inox cuves gebeurd met heel weinig overpompen en de temperatuur nooit hoger laten gaan dan 25°C. Daarna opvoeding op eiken houten vaten waarvan een deel op nieuw hout.

 

PROEFNOTITIES:

  • Visueel: heeft een mooie kersenrode kleur met een zeer mooie intensiteit.
  • Neus: heerlijke aroma’s van zwarte bessen en een subtiele toets van vanille. Lekker die plantaardigheid die tevens ook een beetje aards aandoet.
  • Smaak: volle smakelijke wijn met edele tannines die menigeen kan bekoren.

 

TE COMBINEREN MET:
Gerechten met rood vlees, stoofschotels, pasta’s en rijstschotels en zelfs als aperitief zoals in het Baskenland de traditie is. Beste serveertemperatuur: 16-18°C

 

El Primavera - Tierra

Type: rode wijn
Druivensoort: 100 %Tempranillo
Eiken vaten: 5 maanden
Alc: 13°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appellatie: Rioja