PAUL VAN DINTER

Paul Van DinterIn 1987 zijn Paul Van Dinter en zijn vrouw Carine Willen als zelfstandigen begonnen aan de grootste uitdaging van hun leven: zelf een wijnhandel uitbaten. Vele jaren waren hieraan voorafgegaan, tijdens welke zij voornamelijk kennis opdeden over de vele facetten van de wijnbouw. Paul Van Dinter is dan eerst naar Bordeaux getrokken om zich te vervolmaken aan de wijnuniversiteit van Blanquefort. De driejarige opleiding leerde hem voornamelijk de kunst van het wijnproeven en het combineren van wijn met gerechten. De warme gastvrijheid in het zonnige zuiden liet diepe sporen na. Er werden hechte vriendschapsbanden gesmeed. Later, tijdens de jaarlijkse vakanties, trok hij naar de vele wijnbouwgebieden die Frankrijk rijk is. Aan de wijnuniversiteit van Suze-la-Rousse leerde hij alles over de vinificatie en de verschillende snoeiwijzen van de druiven. Uiteraard is de Franse klassieke vinificatiemethode vandaag de dag nog altijd springlevend en zie je hoe langer hoe meer dat er naar teruggegrepen wordt.

Nu vele jaren later, is Wijnhandel Van Dinter uitgegroeid en geëvolueerd tot een informatiecentrum en een commerciële wijnhandel met aandacht voor alle aspecten van wijn. Paul Van Dinter doceert ook veelvuldig wijnkunde in het algemeen, zowel privé als binnen de organisatie Horeca Vorming Vlaanderen. Voordrachten, lezingen, jurering bij wijnconcours en wijnreizen behoren tot de vele activiteiten waarvoor Paul Van Dinter in binnen- en buitenland gevraagd wordt. Sinds 1995 behoort hij tot de actieve Jurade van Saint-Emilion en nog vele andere wijngenootschappen.

 

Paul Van Dinter - RiojaDoor de vele contacten met wijnboeren en de kennismaking met hun ideologieën over wijn maken, heeft hij zich nooit kunnen ontdoen van de droom om ooit zijn eigen wijnen te creëren. Dit met de filosofie die hij doorheen zijn studies en de vele gesprekken met wijnboeren als basis heeft meegekregen. Daarom stellen wij met trots het assortiment “Blend Paul Van Dinter” aan jullie voor. Check Pauls wijnen en overtuig jezelf van zijn kijk op de hedendaagse manier van wijn maken.