Wijn leren proeven

Wijn kan het feest van het leven mooi en aangenaam maken. ‘Genieten’ blijft de voornaamste factor bij het drinken van wijn. Kennis verrijkt echter het genieten. Deze cursus wil hier een ondersteuning aanbieden. Wijn kan je leren drinken en waarderen. Een aantal elementen, zoals proefrituelen, lezen van een wijnetiket, decanteren, voorproeven, samenstellen en inrichten van wijnkelder e.d. zullen we in een juist perspectief plaatsen. Ik hoop van harte U wat liefde voor de wijn mee te geven. De cursus moet beschouwd worden als een aanzet tot persoonlijke verdieping in deze materie.

 

Wijn leren proeven

 

Traditiegetrouw starten we binnenkort weer met onze wijncursussen. Voor iedereen die nog geen kennis over wijn heeft is er de cursus “leren wijnproeven”. Het is belangrijk dat je eerst leert hoe je wijn moet proeven. Er is meer in een wijn dan enkel smaak.

 

Tijdens deze lessen ga je op zoek naar de kleur, geur en smaak van een wijn. Al deze factoren zorgen ervoor dat je anders gaat proeven.Wijn drinken geeft meer genot als men kennis heeft. Kennis doet genieten en genieters drinken niet te veel. Het is zelfs gezond als men regelmatig een glaasje wijn drinkt. Tijdens deze avonden zal U in grote lijnen wegwijs gemaakt worden in de wereld van de wijn.

 

Dit gaat uiteraard gepaard met het proeven van wijnen. Iedere avond zullen een aantal wijnen geproefd worden. Zo kunnen de verschillen in wijn  goed waargenomen worden. U krijgt 6 wijnproefglazen die elke les meegebracht worden en die uiteraard ook Uw eigendom worden. Tijdens iedere les wordt U gedocumenteerd over het betreffende onderwerp. Al deze informatie zorgt  na de lessenreeks voor een fijn naslagwerk. 

Een overzicht van het geen aan bod komt

 

  • Een korte geschiedenis en wat is wijn?
  • Hoe wordt wijn gemaakt? 
  • Hoe beoordeelt men een kleur, wat ruik je in een wijn, hoe proef je wijn?
  • Wat zegt een etiket?
  • Hoe stel ik een wijnkelder samen?
  • Wijn en gerecht.

 

Het proefproces zal als een rode draad in alle lessen benadrukt worden.

Iemand met een klein beetje gevoel voor smaak zal met deze basiskennis zeker zijn woord kunnen meespreken. Op restaurant zal het makkelijker worden om een wijnkeuze bij gerechten te maken. Het aankopen van wijn zal kritischer gebeuren. Allemaal voordelen van kennis.

Alles zal op een gemoedelijke manier worden uitgelegd zonder droge materie. 

 

De cursus “Wijn leren proeven.”

 

Regio Maaseik: Voor specifieke data over de start van een wijncursus wendt u tot Baeten Vinopolis op 089/32 23 22 of via GSM naar Paul 0495 25 16 95.

 

Regio Genk: Voor specifieke data over de start van een wijncursus wendt u tot Baeten Vinopolis op 089/32 23 22 of via GSM naar Paul 0495 25 16 95.

 

Alles wordt aan elkaar gepraat door lesgever Paul Van Dinter. De prijs voor deze cursus bedraagt  180,00 euro p/p inclusief. 6 wijnproefglazen, syllabus en wijnen. 

 

Maximum 15 personen.

 

Indien interesse is het mogelijk u nu reeds in te schrijven via [email protected].