Rioja Alavesa, El Primavera Reserva, Blend Paul Van Dinter 2015

Tierra El Primavera

El Primavera (lente in het Spaans) is “het nieuwe leven” en hier zit voor mij (Paul Van Dinter) de achterliggende gedachte “een nieuw leven van een jongensdroom, het maken van een eigen wijn. Mijn droom is werkelijkheid geworden door de mogelijkheid die mij geboden werd om samen te werken met Tierra Agricola Labastida en een eigen wijn met een geheel eigen visie te maken. 

 

Deze wijn heeft één doelstelling gehad, dat is het behoud van zijn fruitig karakter en toch een toets van aardsheid, leder en vanille. Dit zijn voor mij de belangrijke ingrediënten indien men een karakterwijn zoals een Rioja wil maken. De gisting is dan ook in inox cuves gebeurd met heel weinig overpompen en de temperatuur nooit hoger laten gaan dan 25°C. Daarna opvoeding op eiken houten vaten waarvan een deel op nieuw hout.

 

De regelgevende raad van de D.O. Ca. Rioja heeft de officiële waardering van ‘ZEER GOED’ toegekend aan de oogst 2015, die de bijzonderheid had om de vroegste in de geschiedenis van Rioja te zijn en die zeer bevredigende resultaten opleverde, zowel in kwaliteit als kwantiteit, met een totale productie van 319 miljoen liter wijn, waarin de frisheid en elegantie kunnen worden gemarkeerd als meer uitstekende kwaliteiten, samen met zijn opmerkelijke aanleg voor veroudering.

Het goede weer, dat gedurende de cyclus de voorkeur had gegeven aan een uitstekende vegetatieve en sanitaire toestand van de wijngaard, met de afwezigheid van belangrijk ongedierte of ziekten, maakte het ook mogelijk om een ​​correct rijpingsevenwicht te bereiken in alle wijngaarden van Carlos, de maand September heeft dan ook beslissend bijgedragen met uitzonderlijke gunstige waardes voor kwaliteit.

 

 

EL PRIMAVERA RESERVA
TIERRA,RIOJA, SPANJE

BESTEL NU

 

 

De wijn

cta_sidebar_cover-150x150-3Type: rode wijn
Druivensoort: 95% Tempranillo en 5% Graciano
Opgevoed in eiken vaten: 18 maanden op eiken barriques en 18 maanden op flesAlc: 14°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appelatie: Rioja

 

 

PROEFNOTITIES:

  • Visueel: Volle Kersrode kleur.
  • Neus: In de neus intens en erg complex,  maar ook tegelijk een subtiliteit van elegantie. Erg stijlvol, mooi afgewisseld met complexe aroma’s van hout, rijpe zwarte en rode bessenfruit, koffie, …
  • Smaak: De smaak is vet, rond, romig en goed gestructureerd, sappige edele tannines. Mooie afdronk met vettigheid. Het volwaardige glas wijn voor op en top te genieten.

 
De grote kwaliteit van deze witte wijn en vooral het karakter en de persoonlijkheid van de inheemse (Viura, Garnacha Blanco en malvasia) soorten Riojadruiven onderstreept, wijnen met een grote aromatische intensiteit en een zeer goede structuur in de mond. (proefnotitie 01/2020)

Effenaf over het algemeen kunnen we stellen dat we worden geconfronteerd met een rode wijnen van grote aromatische complexiteit, die opvallend is door zijn fijnheid en elegantie, en tevens goed vergezeld met een zeer goede balans en een structuur die opmerkelijke omstandigheden voor veroudering geeft.

 

TE COMBINEREN MET:

Liefst met een kwalitatief rood stukvlees en vooral zo van genieten is zeker de beste manier om optimaal te kunnen genieten van deze wijn. Serveertemperatuur: 16-18°C. 

 

Carlos van Tierra Agricola Labastida toont en proeft in onderstaande video de Blend Paul Van Dinter wijnen die hun afkomst kennen uit de “La Tejera” wijngaard.

 

 

 

EL PRIMAVERA RESERVA
TIERRA,RIOJA, SPANJE

BESTEL NU

El Primavera Reserva 2015 - Tierra

Type: rode wijn
Druivensoort: 95% Tempranillo en 5% Graciano
Opgevoed in eiken vaten: 18 maanden op eiken barriques en 18 maanden op fles
Alc: 14°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appelatie: Rioja

Bestel de El Primavera Reserva 2015 nu via