El Primavera Crianza Blanco, Tierra De Agricola La Bastida, Rioja, Spanje

OVER DIT PROJECT

Tierra El PrimaveraEl Primavera, in het Spaans “lente”, is “het nieuwe leven” en hier zit voor Paul Van Dinter de achterliggende gedachte “een nieuw leven van een jongensdroom, het maken van een eigen wijn. Mijn droom is werkelijkheid geworden door de mogelijkheid die mij geboden werd om samen te werken met Tierra Agricola Labastida en een eigen wijn met een geheel eigen visie te maken.

 

 

 

Tierra Agricola Labastida

 

Tierra Agricola LabastidaLabastida ligt 20 km ten westen van Laguardia, dit grensstadje ligt mooi op een heuvel. Ook hier leeft men van de wijn en je ziet overal om je heen bodega’s. Het plaatsje gooit ook enthousiast een worp naar de titel ‘Wijnhoofdstad van La Rioja Alavesa’.

 

Begrensd door de rivier de Ebro aan de zuidkant en de torenhoge Cantabriabergen aan de noordkant, bevindt zich de regio Rioja Alavesa. Rondom het gehucht Labastida ligt de thuisbasis van alle wijngaarden van de familie Fernandez Gomez.

 

Het wijnbedrijf staat in de oude Joodse wijk in het plaatsje Labastida en bezit kelders die ruim 500 jaar oud zijn! In deze kelders, een netwerk van zeer oude uitgehakte gangen, rijpen alle wijnen van Labastida in eiken vaten onder de beste omstandigheden.

 

In de 30 hectare wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan de beplanting van geschikte druivenras- sen ten opzichte van de bodemstructuur en de oriëntatie.

 

EL PRIMAVERA CRIANZA BLANCO
TIERRA, RIOJA, SPANJE

BESTEL NU

 

Carlos Fernandez Gomez aan het woord

 

Carlos Fernandez GomezNa vele jaren van hard werk op de binnenlandse markt en in de export hebben wij het voorstel van één van onze beste klanten en vrienden in België, Paul Van Dinter, aangenomen, aangezien hij al enige tijd geïnteresseerd is om mee te werken aan ons project en graag wil deel uitmaken van het productieproces voor één van onze wijnen. Zijn ervaring en achtergrond vormen een garantie voor ons.

 

Een wijn produceren op basis van zijn ideeën is een must. Hij is op zoek naar een wijn met een breed fruitig aroma, kenmerkend voor dit soort en met een beetje fijne Grianza-tijd in vaten.

 

Paul en Carlos willen dat u, zodra u hun wijn drinkt, wordt meegevoerd naar de plaats waar hij vandaan komt, het landschap, de mensen en boven alles de wijngaarden met de unieke toets van Paul Van Dinter.

 

Paul, bedankt voor deze kans en bedankt dat je een deel van dit familieproject wil zijn. Onze familie is sinds eeuwen verbonden met de wijnbouw. Onze voorvaderen van Labastida en de streek errond woonden generatie na generatie omgeven door wijngaarden en bij de grotten. Hun liefde en passie voor hun gronden en wijn werden tot op de dag van vandaag aan ons doorgegeven. Carlos is de derde generatie wijnmakers en wijnbouwers in Labastida (Rioja Alavesa). Onze dierbare heerlijke wijnen worden verbouwd met de grootste zorg van onze wijnbouwers uit de dorpen Labastida en San Vincente de La Sonsierra op meer dan dertig hectare, die uitkijken op de glooiingen van de berg Toloño. Wij geloven dat de sleutel tot het behalen van de beste resultaten uit de wijngaard, bestaat uit de combinatie van de juiste keuze van bodem, variëteit en de oriëntatie. Het gamma variëteiten dat in onze wijngaarden, sommige van honderd jaar oud, wordt gekweekt, is vooral Tempranillo. Zowel de rode of de witte Grenache, Viura, Graciano en de prachtige Malvasia die voorkomt uit de oudste wijngaarden.

 

De wijn

 

cta_sidebar_cover-150x150-3Type: witte wijn
Druivensoort: Garnacha blanca (20%), Malvasia (10%) en Viura (70%)
Opgevoed in eiken vaten: 4 maanden
Alc: 13°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appelatie: Rioja

 

PRODUCTIE:
Carlos en ikzelf houden een grondige selectie erop na. Rioja Alavesa is rijk aan kalkachtige kleibodems die perfect voor de witte druiven zijn en zo het eigen witte Rioja karakter kunnen typeren. De Viura druif toch 70% aanwezig in deze wijn komt goed tot zijn recht. De wijn is een koud gegiste frisse, moderne wijn met een perfect gedoseerde houtlagering. De opvoeding op vaten gebeurt deels in nieuwe en ook op gebruikte vaten. In dezelfde vaten wordt de wijn gedurende vier maanden op z’n droesem opgevoed.

 

PROEFNOTITIES:

  • Visueel: mooi, bijna strogeel.
  • Neus: fantastische complexe aroma’s van een grote witte Rioja: wit fruit (peer en perzik) en een lekkere kruidigheid van vanille en licht bloemig.
  • Smaak: lekker samenspel van Malvasia en Garnacha blanco. Voornamelijk kruidig en florale toetsen afgewisseld met wit pitfruit, rijpe exotische vruchten en een elegante houttoets die perfect zal versmelten met het ouder worden. Breed in de mond met veel inhoud en stevigheid. Rond mondgevoel, serieuze lengte en complexiteit.

 

TE COMBINEREN MET:
Aanbevolen voor vette vis en witvlees gerechten , pasta’s en zeevruchten. Serveren: Fris serveren 10°C-12°C, best karafferen in zijn jonge jaren.

 

El Primavera Crianza Blanco - Tierra

Type: witte wijn
Druivensoort: 70% Viura, 10% Garnacha, 20% Malvasia
Opgevoed in eiken vaten:
4 maanden
Alc: 13°
Afkomst: Spanje Rioja Alavesa
Appellatie: Rioja